Statements of Economic Interests Online
Monday, July 13, 2020

Statement

Print a copy of this filing for your records.
Print

Statement of Economic Interests
Statement of Economic Interests
Filed with the McHenry County Clerk
www.co.mchenry.il.us
(815) 334-4242

FRANKS, JACK
Filing Date:  4/6/2020 3:53:47 PM

Your Agency

CodeAgencyTitle
101032 COUNTY BOARD - ADMINISTRATION VERIFY

Your Answers

1. List the name and instrument of ownership in any entity doing business with a unit of local government in relation to which the person is required to file, in which the ownership interest held by the person at the date of filing is in excess of $5,000.00 fair market value or from which dividends in excess of $1,200.00 were received during the preceding calendar year. (In the case of real estate, location thereof shall be listed by street address, or if none, then by legal description.) No time or demand in a financial institution, nor any debt instrument shall be listed.
ANSWER: Business Entity: Business Business Name: FRANKS, GERKIN & MCKENNA, PC Instrument of Ownership: Other Instrument of Ownership "Other": SHAREHOLDER Position Of Management: Other Position of Management Other: SHAREHOLDER Unit of Government: COUNTY BOARD - ADMINISTRATION 
ANSWER: Business Entity: Business Business Name: STATE BANK GROUP Instrument of Ownership: Stock Position Of Management: BOD Unit of Government: COUNTY BOARD - ADMINISTRATION 
2. List the name, address and type of practice of any professional organization in which the person making the statement was an office, director, associate, partner or proprietor or served in any advisory capacity, from which income in excess of $1,200.00 was derived during the preceding year.
ANSWER: Name of Professional Organization: FRANKS, GERKIN & MCKENNA, PC Type of Professional Organization: Law Role: Other Role Other: SHAREHOLDER Address 1: 19333 E GRANT HIGHWAY City: MARENGO State: IL Zip: 60152 
ANSWER: Name of Professional Organization: STATE BANK GROUP Type of Professional Organization: Other Type of Professional Organization Other: BANK Role: Other Role Other: BOARD OF DIRECTORS Address 1: 7526 HANCOCK DRIVE City: WONDER LAKE State: IL Zip: 60097 
ANSWER: Name of Professional Organization: 777, LLC Type of Professional Organization: Other Type of Professional Organization Other: INVESTMENTS Role: Other Role Other: SHAREHOLDER Address 1: 19333 E GRANT HIGHWAY City: MARENGO State: IL Zip: 60152 
ANSWER: Name of Professional Organization: THE BRICTON GROUP Type of Professional Organization: Other Type of Professional Organization Other: HOSPITALITY Role: Other Role Other: BOARD OF DIRECTORS Address 1: 1250 FEEHANVILLE DRIVE City: MT. PROSPECT State: IL Zip: 60056 
ANSWER: Name of Professional Organization: 423 EAST WASHINTON, LLC Type of Professional Organization: Other Type of Professional Organization Other: REAL ESTATE Role: Other Role Other: SHAREHOLDER Address 1: 19333 E GRANT HIGHWAY City: MARENGO State: IL Zip: 60152 
3. List the nature of professional services rendered (other than to the unit or units of local government in relation to which the person is required file) and the nature of the entity to which they were rendered if fees exceeding $5,000.00 were received during the preceding calendar year from the entity for professional services rendered by the person making the statement. ("Professional services" means services rendered in the practice of law, accounting, engineering, medicine, architecture, dentistry, or clinical psychology.)
ANSWER: Professional Service: Law Nature of Entity: Other Nature of Entity - Other: PROFESSIONAL CORPORATION 
4. List the identity (including the address or legal description of real estate) of any capital asset from which a gain of $5,000.00 or more was realized during the preceding calendar year.
ANSWER: Type: Stock Capital Asset Description: AT THIS TIME NONE ARE KNOWN. AFTER RECEIVING FINAL TAX INFORMATION THIS FORM WILL BE SUPPLEMENTED IF NECESSARY. 
5. List the name of any entity and the nature of the governmental action requested by any entity which has applied to a unit of local government in relation to which the person must file for any license, franchise or permit for annexation, zoning or rezoning of real estate during the preceding calendar year if the ownership interest of the person filing is in excess of $5,000.00 fair market value at the time of filing or if income or dividends in excess of $1,200.00 were received by the person filing from the entity during the preceding calendar year.
ANSWER: Name of Entity: CENTRAL ROAD ENERGY LLC Unit of Government: COUNTY BOARD - ADMINISTRATION Action Request: Other Action Request - Other: THIS PAST YEAR, PART OF OUR AGRICULTURAL PROPERTY RECEIVED COUNTY BOARD APPROVAL FOR THE POSSIBLE INSTALLATION OF A SOLAR FARM WHICH WOULD BE RENTED TO CENTRAL ROAD ENERGY LLC 
6. List the name of any entity doing business with a unit of local government in relation to which the person is required to file from which income in excess of $1,200.00 was derived during the preceding calendar year other than for professional services and the title or description of any position held in that entity. No time or demand deposit in a financial institution nor any debt instrument need be listed.
ANSWER: Name of Entity: STATE BANK GROUP Unit of Government: COUNTY BOARD - ADMINISTRATION Title: CHAIRMAN OF THE BOARD 
ANSWER: Name of Entity: ALEXANDER, BOROVICKA & O'SHEA GOVERNMENT SOLUTIONS, LLC Unit of Government: COUNTY BOARD - ADMINISTRATION Title: INDEPENDENT CONTRACTOR 
ANSWER: Name of Entity: EKI-DIGITAL Unit of Government: COUNTY BOARD - ADMINISTRATION Title: INDEPENDENT CONTRACTOR 
ANSWER: Name of Entity: THE BRICTION GROUP Unit of Government: COUNTY BOARD - ADMINISTRATION Title: BOARD OF DIRECTORS 
7. List the name of any unit of government which employed the person making the statement during the preceding calendar year other than the unit or units of government in relation to which the person is required to file.
ANSWER: Unit of Government: CMAP Title: BOARD MEMBER 
8. List the names of any entity from which a gift or gifts, or honorarium or honoraria, valued singly or in the aggregate in excess of $500.00, was received during the preceding calendar year.
ANSWER: N/A

© Copyright 2020 McHenry County Clerk's Office. All Rights Reserved.

For more help, contact the McHenry County Clerk at (815) 334-4242 or [email protected].